Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Sarı Yeleklerin eylemlerini durdurması için tüm parti liderlerinden çağrı yapmaları talebinde bulundu. Muhalefet lideri Marine Le Pen ise, Cumhurbaşkanın halkla konuşması gerektiğini söyleyerek, Sarayında saklanma dedi.
Fransada akaryakıt fiyatlarına zam yapılması ve hayat pahalılığından şikayetçi olan işçiler sokağa dökülmüş, başken Paris savaş alanına dönmüştü. Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da eylemlerin durmaması üzerine Fransadaki parti liderlerinden eylemlere katılmamaları için vatandaşlara çağrıda bulunmasını istedi.
Ulusal Mecliste Başbakan Edouard Philippein konuşmasını dinledikten sonra basına konuşan aşırı sağ Ulusal Cephe partisinin lideri Marine Le Pen Macronun bu talebine değinerek, Cumhurbaşkanının Elysee Sarayında saklanmamasını tavsiye etti. Le Pen yaptığı basın toplantısında Elysee Sarayında saklanmasın, diğer parti liderlerinden kendi görevini yapmasını beklemesin, gelsin Sarı Yeleklilerle konuşsun, ancak Cumhurbaşkanı konuşursa gerginlik azalır diye konuştu.
Eylemlerin artarak yayılmasıyla Başbakan Edouard Phillipe, 6 ay boyunca akaryakıt fiyatlarına zam yapılmayacağını açıklamış, göstericiler kararı kırıntı olarak nitelendirmişti.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.


Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın