Müftü Ahmet Tüccar yaptığı açıklamasında; bu yıl hacca gitmek isteyenlerle ilgili müracaatlar, geçen yıl kuraya katılanlar için “kayıt yeniletme”, ilk defa müracaat edecekler için de “ön kayıt yaptırma” olarak iki ayrı kategoride yapılacağını kaydetti.

Kayıt yeniletecek veya ön kayıt yaptıracak hacı adaylarından kuraya birlikte katılarak beraber hacca gitmek isteyenler, ek dilekçe ve formla 24 Nisan Cuma gününe müracaat edebileceklerini ifade eden Tüccar, “Müracaatlarda, sadece eş, anne, baba, kardeş, çocuk ve varsa refakatçileri ile birlikte tek numarayla kuraya katılma talepleri karşılanacak; bunun dışında kuraya birlikte girmek isteyenlerin talepleri kabul edilmeyecek.

Ön kayıt için müracaat edecek adaylar bankaya 15 TL başvuru ücretini yatırdıktan sonra üzerinde TC kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanları ile İnegöl İlçe Müftülüğüne gelerek başvuru formu dolduracaklar.

Daha önceden kayıt yaptıranların ücret ödemelerine gerek yok. Onlar sadece form doldurarak kayıt yeniletecekler. Hac planlamalarına ve kesin kayıtlara esas olması için hacı adayları, organize tiplerinden birisini mutlaka tercih edecek.

Yapılan tercihler bağlayıcı olacak ve daha sonra hac tipi değişikliğine izin verilmeyecek. Kuralar ile kesin kayıtlara ve hac ücretlerine ait bilgiler daha sonra açıklanacaktır.”diye konuştu.