İnegöl’ün aylardır tartıştığı konuların başında gelen İnegöl Devlet Hastanesi ile ilgili durum sonunda netleşti. Yapılacağı yer ve yatak sayısı polemik haline gelen Hastane konusunda
AKP İlçe Başkanı Bülent Temelli, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’la geçtiğimiz günlerde Samsun’da yaptıkları görüşmede konunun detaylarının netleştiğini müjdeledi. Bülent Temelli açıklamasında, “Geçtiğimiz günlerde MÜSİAD ile birlikte gittiğimiz Samsun’da Yeni Hastane konusunda Sağlık Bakanı Recep Akdağ’la görüşmelerimiz oldu. Yeni Hastane konusunda arsa devrinin tamamlanmasının ardından çalışmaların hızlandığını gözlemledik.
Bu bağlamda yapılacak olan yeni hastanenin yatak kapasitesi mevcut hastaneden 110 yatak fazla olarak yeni 410 yatak kapasiteli yapılacak. Ayrıca 122 olan oda sayısı 230’a çıkarılacak. Odaların ortalama büyüklükleri 17 m2’den 32 m2’ye, 5 olan yoğun bakım ünitesindeki yatak sayısı ise 50’ye yükseltilecek. Bunun yanı sıra 100 oda tek yataklı 130 oda ise 2 yataklı olacak. TOKİ İnegöl Devlet Hastanesi için Temmuz 2010 tarihinde ihaleye çıkmaya hazırlanıyor.”dedi.