Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olma”, “rüşvet” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama” suçlarına yönelik soruşturma kapsamında Bursa merkezli 3 ilde operasyon düzenlendi.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında 23 şüpheliye yönelik eş zamanlı baskın yapıldı.
21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Operasyonda, aralarında eski Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve eşi Zeynep Terzioğlu Erdem’in de bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.
Yurt dışında olduğu belirlenen 2 şüpheli hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.
Ekipler, şüphelilere ait 24 ikamet, 8 şirket adresi ve 12 araçta arama yaptı. Çok sayıda belge, dijital materyal ve dokümana el konuldu.
ESKİ BAŞKAN HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ
Gözaltındaki şüphelilerden Turgay Erdem, dün akşam saatlerinde rahatsızlandığını belirterek Bursa Şehir Hastanesi’ne götürüldü.
Saat 21.00 sıralarında yapılan tetkiklerin ardından sağlık durumunun iyi olduğu tespit edilen Erdem, gece yarısı taburcu edildi.
Erdem ve diğer şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında elde edilen delillerin incelendiği ve şüphelilerin ifadelerinin ardından dosyanın savcılığa sevk edileceği bildirildi.
(0) Yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!