İNEGÖL BELEDİYESİ’NDEN ORMAN YANGININA DESTEK

İnegöl Belediyesi, Bilecik bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale çalışmalarına destek amacıyla harekete geçti. Yangınla mücadelede etkin rol oynayan ekipler, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın talimatıyla bölgeye sevk edildi.

SU TANKERİ VE PERSONEL BÖLGEDE

Yangın söndürme çalışmalarına katkı sunmak amacıyla belediyeye ait su tankeri ve ekipler, Orman Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışmalara katıldı. Özellikle ulaşılması zor bölgelere su taşıyan tanker, soğutma ve destek görevlerinde aktif olarak görev yapıyor.

ALPER TABAN: “BU HEPİMİZİN MESELESİ”

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban yaptığı açıklamada, bu felakete kayıtsız kalamayacaklarını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Ormanlık alanlarımızda maalesef etkili bir yangınla karşı karşıyayız. Yangınlara müdahale eden ekiplere destek olmak amacıyla su tankerimiz ve personelimizi yönlendirdik. İnşallah yangın en kısa sürede kontrol altına alınır. Bu sadece bir bölgenin değil, hepimizin meselesi. Doğamıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur.”

ŞEHİTLERİ UNUTMADI

Başkan Taban, yangınlarda hayatını kaybeden görevlilere de rahmet dileyerek,

“Yangınlara müdahale sırasında şehit düşen tüm görevlilerimize Allah’tan rahmet, mücadele eden tüm ekiplere güç ve kuvvet diliyoruz.” dedi.

VATANDAŞLARA DUYARLILIK ÇAĞRISI

Başkan Alper Taban, orman yangınlarına karşı toplumsal duyarlılık çağrısında bulundu.

“Özellikle ormanlık alanlarda ateş yakmamak, tarlalarda anızdan kaçınmak ve sigara izmaritlerini doğaya atmamak hayati önem taşıyor. En küçük ihmal, binlerce ağacı yok edebilir. Bu konuda herkesin sorumluluk alması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.