Bursa’nın İnegöl ilçesinde sabahın ilk ışıklarıyla birlikte soğuk hava etkisini artırdı. Termometreler bazı bölgelerdesıfırın altında 4 dereceyigösterirken, özellikle açık alanlarda park halinde bulunan araçların cam ve kaportalarınıntamamen buzla kaplandığıgörüldü.

Soğuk havanın etkisiyle sabah saatlerinde araçlarının başına giden vatandaşlar, buz tutan camları çözmek için uzun süre uğraştı. Birçok sürücünün, araç içinin ısınması ve buzların çözülmesi içinmotoru uzun süre çalıştırmak zorunda kaldığıöğrenildi. Bazı bölgelerde buz tabakasının kalınlığı dikkat çekerken, araç camlarında yoğun kırağı oluştu.

VATANDAŞLAR SABAH SAATLERİNDE ZORLANDI
İnegöl’de güne ayazla başlayan vatandaşlar, işe ve okula gitmek için yola çıkmadan önce araçlarını hazırlamak zorunda kaldı. Cam kazıyıcılar ve sıcak su yöntemine başvuran sürücüler olduğu görülürken, uzun süreli buz çözme işlemi nedeniyle sabah saatlerinde gecikmeler yaşandı.

BUZLANMA RİSKİNE KARŞI UYARI
Sabah saatlerinde uzmanlar tarafındanbuzlanma riskine karşı uyarılaryapıldı. Özellikle köprü geçişleri, viyadükler, gölgede kalan yollar ve ara sokaklarda buzlanmanın daha yoğun olabileceği belirtilirken, sürücülerin hızlarını düşürmeleri ve takip mesafesini artırmaları istendi.

İnegöl’de önümüzdeki günlerde de gece saatlerinde sıcaklıkların sıfırın altına düşebileceği, bu nedenle sabah erken saatlerdedon ve buzlanma riskinindevam edebileceği ifade ediliyor.