Yaz mevsimi etkisini artırırken, İnegöl’de yaşayanları zor günler bekliyor. Meteoroloji uzmanlarının son tahminlerine göre, önümüzdeki hafta kentte aşırı sıcaklıklar yaşanacak. Özellikle 24 Haziran Salı gününden itibaren başlayacak sıcak hava dalgası, cuma günü etkisini zirveye taşıyacak.
METEOROLOJİDEN UYARI: DÖRT GÜNLÜK SICAK HAVA DALGASINA DİKKATUzmanlar, İnegöllüleri özellikle 24-27 Haziran tarihleri arasında dikkatli olmaları konusunda uyardı. Güneşin en dik geldiği öğle saatlerinde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini belirten uzmanlar, yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanlar için de tedbir çağrısında bulundu.
İNEGÖL'DE GÜNLERE GÖRE HAVA DURUMU TAHMİNİ23 Haziran Pazar: En düşük 8, en yüksek 30 derece
24 Haziran Salı: En düşük 9, en yüksek 33 derece
25 Haziran Çarşamba: En düşük 12, en yüksek 39 derece
26 Haziran Perşembe: En düşük 13, en yüksek 37 derece
27 Haziran Cuma: En düşük 14, en yüksek 39 derece
VATANDAŞLARA “GÖLGEDE KALIN” UYARISIHava sıcaklıklarının bu denli artması, özellikle açık alanda çalışanlar ve çocuklar için tehlike oluşturabilir. Meteoroloji uzmanları, güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde gölgede kalınması, bol su tüketilmesi ve mümkünse fiziksel aktivitelerin sınırlandırılması gerektiğini ifade ediyor.
(0) Yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!