Bursa’daYenişehir Günece Barajıprojesinin iptal edilmesinin ardından bu kezİnegöl’de yapılması planlananÇayyaka Barajıprojeside iptal edildi.

PROJE TEPKİ ÇEKMİŞTİ

İnegöl’e bağlıÇayyaka Mahallesi sınırlarında Bedre Deresi üzerineyapılması planlanan baraj, bölge halkının bir kısmı ve doğaseverler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

ÇED BAŞVURUSU İPTAL EDİLDİ

DSİ 1. Bölge Müdürlüğü,Bursa İnegöl Çayyaka Barajı (11,474 milyon m³), Sulama, Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi ve Beton Santrali Entegre Projesiiçin ÇED başvurusu yapmıştı.
Yaklaşık1 milyar 800 milyon TLmaliyetli proje için yapılan başvuru,Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğütarafından iptal edildi.

İPTALİN GEREKÇESİ

DSİ 1. Bölge Müdürlüğü, planlama raporu çalışmaları sonucunda projeninekonomik açıdan rantabl çıkmadığınıgerekçe göstererek ÇED sürecinin sonlandırılmasını talep etti.