İNEGÖL’DEKİ CAMİDE DÖVME İDDİALARI: İMAM'DAN AÇIKLAMA
Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Hamzabey Mahallesi'nde yer alan Tarihi Mehmet Bey Camisi'nde, imam Ahmet B. hakkında, camiye gelen çocukların kemerle dövülmesiyle ilgili ortaya atılan iddialara cevap geldi.
İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZ
Konuya ilişkin açıklama yapan İmam Ahmet B., çocuklara yönelik dövme uyguladığı iddialarını reddetti. Yapılan açıklamaların tamamen iftira olduğunu belirten imam, camide verdiği derslerde çocuklarla vakit geçirmekten başka bir amacının olmadığını ifade etti.
İmam Ahmet B., şunları söyledi: “Bu iddialar tamamen asılsızdır. Camimde 16 öğrencimizle ders halkası oluşturduk. Öğrencilerimizle birlikte vakit geçirip, onları eğlendirmek ve mutlu etmek dışında hiçbir şey yapmadık. Camide her zaman öğrencilerimizin yanındaydım. İddialarda bahsedilen darp olayları ve küfürler asla yaşanmadı.”
OLAYA ŞAHİTLER: 'ÖĞRENCİLERİMİZİ HER ZAMAN KORUDUK'
İmam, olaylara tanıklık edenlerin de bulunduğunu belirtti. Öğrencilerin küfür etmelerine rağmen, onları sevgiyle kucaklamak zorunda olduklarını söyleyen Ahmet B., caminin cemaati tarafından her zaman desteklendiğini vurguladı.
BENİ DARP ETTİ
Öğrencilerine yönelik sevgi ve şefkatle yaklaşan imam, bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu tekrar etti. “Bu ithamları yapan Ahmet Ay, imamın nasıl darp ettiği konusunda da bir açıklama yapmalı. Bu kadar mücadele eden bir imamın iftiraya uğraması gerçekten şaşırtıcı” dedi.
CAMİDE TADİLATTA KAZA GEÇİRDİM
Ahmet B., caminin tadilatında geçirdiği kaza ile ilgili de açıklama yaptı. Yaklaşık dört ay önce, caminin inşaatında yüksekten düşerek ağır yaralandığını belirten imam, bu durumu da gündeme getirdi. “Bu kadar mücadele verirken neden yalnız bırakıldım?” diyerek yaşadığı zorlukları dile getirdi.
İmam Ahmet B., ayrıca her gün namazlarını aksatmadan Alanyurt’tan camiye gelip gittiğini belirtti. “Bu durumu camideki cemaatimiz de doğrulayacaktır. Namazlarımı hiçbir zaman aksatmadım” dedi.