İNEGÖL KENT GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ HACIKARA KÖYÜ'NDE YENİ BİR PROJE BAŞLATTI

İnegöl Kent Gönüllüleri Derneği, Hacıkara Köyü’nde düzenlediği pazar kahvaltısıyla yeni projesini tanıttı.

HACIKARA KÖYÜ, PİLOT PROJE KÖYÜ OLUYOR

Dernek Başkanı Bahadır Bayraktar, konuşmasında Hacıkara Köyü’nün tarihi, coğrafi ve insani değerleriyle öne çıktığını belirterek, “İnegöl’ün 96 köyünü gözlemledik. Hacıkara, hem doğası hem de insanıyla bizim proje köyümüz olmaya en uygun yer oldu” dedi. Bayraktar, Hacıkara'nın Türkiye’nin tanınan köyleri gibi bir marka haline gelmesi için çalışacaklarını vurguladı.

“DOĞRU YATIRIMLARLA TÜRKİYE’NİN EN DEĞERLİ KÖYLERİNDEN BİRİ OLABİLİR”

Bayraktar, “Cumalıkızık, Misi, Kazancı gibi örnekler var. Neden İnegöl’ün de böyle bir köyü olmasın diye düşündük. Hacıkara’nın hiçbir eksiği yok. Doğru projelerle, doğru pazarlamayla bu köyü Türkiye’nin en değerli köylerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

KÖY HALKI PROJEYE SAHİP ÇIKIYOR

Etkinlikte söz alan Hacıkara Köyü Muhtarı Sadri İlçin, köyün gelişimi için uzun süredir mücadele verdiğini belirterek, “Kalbimiz temizdi, Allah yardım etti. Dernek üyeleri geldi, destek verdiler. Bu köy için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

KAHVALTI VE KÖY GEZİSİYLE TAMAMLANDI

Etkinlik, dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşen kahvaltı ile başladı. Ardından köy gezisi yapılarak proje alanları yerinde incelendi. Katılımcılar, köyün potansiyelini daha yakından görme fırsatı buldu.