İsviçre ve Fransa sınırında bulunan ve yerin 100 metre altıda, 27 km bir alana inşa edilen dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuarında birçok deney yapılıyor. Bu deneylerde süper iletkenler kullanılarak evrenin sırları aydınlatılmaya çalışılıyor. İnegöl Doğa Okulu Öğrencileri, bu merkezi ziyaret etti. Deneyleri ve işleyişi anlatan profesörler, daha sonra laboratuarları gezdirip hızlandırıcıları öğrencilere tanıttılar. İsviçre’den Fransa’ya geçerek Eiffel Kulesi’nden Paris’e kuşbakışı bakmanın keyfini de çıkaran öğrenciler, burada da Eiffel Kulesinin yapımı hakkında bilgi edindi. Öğrencilerin daha sonra ise Euro Dısney’e giderek eğlendi.
Doğa Okulları öğrencilerinin ikinci durağı louvre müzesiydi. Burada bulunan binlerce yıllık eserler hakkında bilgi edinen öğrenciler, özellikle Leonardo Da Vinci’nin eseri olan Mona Lisa tablosu ile çok ilgilendiler.
Gezinin son durağı olan doğal tarih müzesinde doldurulmuş hayvanları gören öğrenciler, meraklarını gizleyemedi. Daha sonra yurda dönüş yapan öğrenciler hem kültür edinmenin, hem de eğlenmenin keyfiyle evlerine gittiler.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın