İnegöl, Cuma gününeyazdan kalma bir havaylabaşladı. Günlerdir etkili olan soğuk hava dalgasının ardından aniden yükselen sıcaklık, vatandaşlarda şaşkınlık yarattı. Ancak uzmanlara göre bu durum geçici… Çünkü Avrupa’dan gelenRossby dalgasıakşam saatlerindeBursa ve çevresinde hava dengesini tamamen değiştirebilir.
Meteoroloji kaynaklarına göre,Avrupa üzerindeki Rossby dalgasının antisiklonik kırılımısonucutroposferin orta seviyelerinde geniş ölçekli bir uzun dalga trofuoluştu. Bu sistemin doğu uzantısınınCuma günü Marmara genelini, özellikle de Bursa ve İnegöl hattınıetkilemesi bekleniyor.
ATMOSFER ELEKTRİKLENİYOR: GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK BEKLENİYOR
Uzmanlar, bugün öğleden sonra atmosferinyüksek enerji birikimiyle elektrikleneceğinive bu durumungök gürültülü sağanak yağışlarıtetikleyeceğini belirtiyor.
Akşam saatlerine doğruyerel kuvvetli yağışlarbeklenirken,özellikle iş çıkışı saatlerinde ulaşımda aksamalaryaşanabileceği ifade edildi.
Meteoroloji, vatandaşlaraani su baskınlarına ve kısa süreli fırtınalarakarşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.
SICAK HAVADAN SOĞUK YAĞIŞA GEÇİŞ
Sabah saatlerinde 26 dereceyi bulan hava sıcaklıklarının, akşam saatlerinde hızla düşmesi bekleniyor.
Ani sıcaklık değişiminin,grip ve soğuk algınlığıgibi mevsimsel hastalıkları tetikleyebileceği belirtiliyor.
Günün ilerleyen saatlerinde hava hızla değişecek. Vatandaşların dışarı çıkarkenyağmurluk veya şemsiyebulundurmasında fayda var.
Avrupa’dan gelenRossby dalgası, Bursa genelinde akşam saatlerinden itibarenhavanın ters dönmesineneden olacak.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın