İsrailde, İranın saldırı tehditleri ve ABDnin Suriyeye muhtemel saldırısını görüşmek üzere üst düzey güvenlik toplantısı gerçekleştirildi.
İsrail kabinesi güvenlik nedeniyle bugün olağanüstü toplandı. Toplantıda İranın saldırı tehditleri ile ABDnin kimyasal saldırı nedeniyle Suriyeye düzenleyeceği muhtemel saldırı ele alındı.
İran medyası, Suriyenin Humus kentindeki T-4 hava üssüne geçen pazartesi günü 2 savaş uçağıyla düzenlenen bombardımanda 2si asker 5i milis olmak üzere 7 İranlının öldüğünü bildirmişti. Rusya da bu saldırıyı İsrailin gerçekleştirdiğini iddia etmişti. Rusya ve Esed rejimi saldırının İsrail tarafından düzenlendiğini iddia etmiş, İsrail ise reddetmişti. İranlı bir yetkili de, "Bu saldırı yanıtsız kalmayacak" şeklinde açıklama yaparak, İsraile karşılık verileceği mesajını vermişti.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın