Mardinin Kızıltepe ilçesinde dün gece başlayan ve bu sabah saatlerine kadar devam eden operasyonda, eylem hazırlığındaki 2 terörist öldürüldü. Teröristlerin kaymakamlık binası ve konutu çevresinde keşif yaptığı öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre, Kızıltepede güvenlik güçlerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde ilçeye gelen 3 teröristin kaymakamlık binası ile konutu çevresinde keşif yaptığı ve eylem hazırlığında olduğu belirlendi. Bunun üzerine dün gece saatlerinde teröristlerin bulunduğu Atatürk Mahallesi Yol Dere Caddesindeki bir ikamete geniş kapsamlı operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında ikamette bulunan teröristlerin binaya girmeye çalışan güvenlik güçlerine ateş açmasıyla çatışma çıktı. Çatışmada gece saatlerinde Hevi Ezda kod adlı kadın terörist öldürüldü. Sabah saatlerinde ise Rızgar kod adlı terörist öldürülerek etkisiz hale getirildi. Diğer teröristin etkisiz hale getirilmesi için operasyon sürüyor.
Öte yandan, Rızgar kod adlı teröristin 31 Ağustos 2016da 26 yaşındaki mahalle bekçisi Ercan Gültekinin şehit edildiği olayın faili olduğunun belirlendiği öğrenildi.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.


Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın