MEB’DEN ÖZEL OKULLARA SIKI DENETİM

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okullarda yürüttüğü denetimler sonucunda mayıs ayından bu yana 21 özel okulun ruhsatını iptal etti. Denetimlerde mevzuata aykırı uygulamalar tespit edilen kurumlar hakkında Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında işlem yapıldı.

mebUSULSÜZLÜKLER YAKIN TAKİPTE

Bakanlık, başta hayalet öğrenci uygulamaları olmak üzere pek çok konuda sıkı inceleme yürütüyor. Denetimlerde öne çıkan usulsüzlükler şunlar oldu:

Devam-devamsızlık takibinin yapılmaması

Bakanlık onaylı ders kitabı kullanılmaması

Okul ücretlerinde mevzuata aykırı uygulamalar

Ruhsatta yer alan isim dışında farklı tabelalar kullanılması

İzinsiz eğitim programı uygulamaları

Yabancı ülke ve millet adlarının tabelalarda veya reklamlarda yer alması

Bu tür usulsüzlüklerde tespit edilen kurumlar hakkında idari işlem başlatıldı.

9 OKULA DAHA RUHSAT İPTALİ

Daha önce usulsüzlük nedeniyle 12 özel okulun ruhsatı iptal edilmişti. Son denetimlerle birlikte 9 okulun daha çalışma izni sonlandırıldı. Böylece mayıs ayından bu yana toplam 21 özel okul faaliyetlerine son verdi.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

MEB, özellikle fahiş fiyat uygulamaları, ders kitaplarının kullanımı, kurum isimlerinin mevzuata uygunluğu ve yanıltıcı reklamlar gibi konularda sıkı takiplerini sürdürecek. Sosyal medyada yanıltıcı ilanlarla velileri zarara uğratan kurumlara da yasal işlem uygulanacak.