Sağlık bakanlığına ait ve İnegöl Belediyesinin yeni binası ile yeni bir meydanın yapılması gündemde olan yıkılan eski hastanenin bulunduğu alan ile yeni bir gelişme yaşandı.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçtiğimiz günlerde eski devlet hastanesinin bulunduğu alanda yapılması planlanan yeni belediye binasına ilişkin olarak; Verem savaş dispanserinin olduğu alan haricindeki 14 dönümlük alanı aldıklarını ve dispanserle ilgili sorunun da kısa süre içerisinde çözüme kavuşacağını aktarmıştı.
Aktaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Sağlık Bakanımı Yenişehir’de karşıladık, Eski Hastane yerinin konusu tamamen halloldu. İnegöl’e yakışır meydan geliyor inşallah” dedi.
AÇILIŞTA MASAYA OTURACAĞIZ DEMİŞTİ
Başkan Alinur Aktaş, eski hastanenin yerinin belediyeye devredilmesini istemesi üzerine Bakan Müezzinoğlu, “Hastanenin yerini benden almak istiyor. Böyle bedava vermem. İnegöl’e baktım. Ben bisikleti çok seviyorum. Bir kardeşimiz bisiklete binmiş, arkasına da eşini oturtmuş. Ben de bir-iki defa öyle yapmıştım. Çok nostaljik olmuştu. Ama bisiklet yolu yok burada. Bizim araçları görünce bisiklet sürücüsü hemen kenara çekti ve durdu. 10 kilometre bisiklet yolunu yaptığın zaman mevcut eski hastane yerinin belediyeye verilmesi konusunda pazarlık yaparım. Ama o güne kadar kusura bakmasın. Sağlıklı nesiller istiyoruz. Sağlıklı beslenmek gerekiyor. Yürüyüş yolları, bisiklet yolları da pazarlık meselesidir. Bisiklet yolu olduğu gün masaya oturacağız.” şeklinde konuştu.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın