NARİN GÜRAN DAVASINDA YENİ GELİŞME
Diyarbakır’da 8 yaşındakiNarin Güran’ın öldürülmesine ilişkin davadayeni bir gelişme yaşandı.
“Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan4 yıl 6 ay hapis cezası alanNevzat Bahtiyar’ın avukatıAli Eryılmaz, yaptığı açıklamayladavadan çekildiğini duyurdu.
Eryılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu, bir pes ediş değil; hakikate, meslek ve şahsi onuruma olan saygımın bir gereğidir.” ifadelerini kullandı.
CİNAYETİN DETAYLARI VE YARGI SÜRECİ
21 Ağustos 2024’te Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsalTavşantepe Mahallesi’nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran, 8 Eylül’de dere yatağında, üzeri taşlarla kapatılmış halde ölü bulunmuştu.
Olayın ardından yapılan soruşturmadaNarin’in annesi Yüksel Güran, amcası Salim Güran, ağabeyi Enes Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyargözaltına alınmıştı.
Aracında Narin’e ait DNA ve kıl örnekleri bulunan amcaSalim Güran, anneYüksel Güranve ağabeyEnes Güran, “İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundanağırlaştırılmış müebbet hapiscezasına çarptırılmıştı.
KomşuNevzat Bahtiyarise “Suç delillerini gizleme veya değiştirme” suçundan4 yıl 6 ay hapis cezasıalmıştı.
DELİLLERDE BİLİMSEL YETERSİZLİK VURGUSU
Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, kararıoy çokluğuyla onarken, mahkeme başkanı kararamuhalefet şerhikoydu.
Başkan,kamera kayıtlarının, DNA ve baz raporlarının eksik incelendiğinibelirterek delillerin “bilimsel olarak yetersiz” olduğunu vurguladı.
Ayrıca, “anne, amca ve ağabeyin kısa sürede birlikte cinayet işlediği yönündeki kabulün hayatın olağan akışına aykırı olduğu” yönünde değerlendirme yapıldı.
AVUKAT ALİ ERYILMAZ DAVADAN ÇEKİLDİ
Sanık Nevzat Bahtiyar’ın avukatıAli Eryılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada davadan çekilme kararını duyurdu.
Eryılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün, sadece bir vekillik görevinden değil, inancımın ve meslek onurumun sınandığı ağır bir yükten çekiliyorum.
Narin Güran davasında savunmasını üstlendiğim Nevzat Bahtiyar’ın avukatlığını vicdani bir sorumlulukla bırakıyorum.
Yanımda olması gerekenlerin sessizliği, ortağımın şüpheleri ve yaşanan ihanet, bu kararı almamda etkili oldu.
Bu bir pes ediş değil; hakikate ve mesleki onuruma olan saygımın gereğidir.”
Eryılmaz ayrıca, davayla ilgili elde ettiği bilgileriDiyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yeni ihbarlarda bulunarakpaylaşacağını belirtti.
DOSYA YARGITAY’DA
Narin Güran cinayetine ilişkin dosya halenYargıtay 1’inci Ceza Dairesi’nde bulunuyor.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı,sanıklara verilen cezaların hukuka uygun olduğunubelirterek kararınonaylanmasını talep etti.
Ayrıca, cinayetle bağlantılı “suçluyu kayırma” davasında 15 sanık hakkında verilen mahkumiyet kararları, ana dosya kesinleşmeden sonuçlandırılamayacağı gerekçesiylebekletici meseleyapılmasına karar verildi.

























(0) Yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!