Cerrah Beldesi ile İnegöl şehir merkezinin Kalburt mevkii ve Bursa-Ankara karayolu arasında kalan alanda, Cerrah Sanayi Bölgesinin bitişiğinde yaklaşık 20 yıllık bir süre içerisinde oluşan 200 hanede, yaklaşık bin kişinin yaşadığı yerleşim birimine, Cerrah Beldesi sınırları içerisinde kalması nedeniyle Cerrah Belediyesince yıllar önce Yavuz Sultan mahallesi adının verildiği, daha sonra ise bu ismin kullanılmadığı belirtildi.
Yerleşim biriminde yaşayan vatandaşlar, daha önceden adres olarak Sultan Yavuz mahallesi diye yazdıklarını, Belediyenin de bu yerleşim birimine Yavuz Sultan mahallesi ismini koyduğunu, ancak daha sonra bu ismin kaldırıldığını, mahallenin isimsiz kaldığını ileri sürdüler.
Cerrah Belediyesinden kendilerine gelen su tahsilat faturalarında yerleşim biriminin adının ‘Tanımsız Mahalle’ olarak belirtildiğini anlatan mahalle sakinleri, “Tanımsız mahalle ne demek, anlamış değiliz. Yetkililere soruyoruz, mahallemizin ismi Sultan Yavuz’du, şimdi neden Tanımsız Mahalle olarak geçiriyor? Bunu öğrenmek ve bir an önce Yavuz Sultan isminin geri kazandırılmasını istiyoruz.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın