24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, ülke genelinde çiçekçilere olan ilgi belirgin şekilde arttı. Çiçek satıcıları, özellikle karışık renkli buketlerin bu yıl yoğun talep gördüğünü belirtirken, orkide ve teraryum gibi özel ürünlerin de en çok tercih edilen hediyeler arasında yer aldığını ifade ediyor.

İnegöl'de faaliyetlerini sürdüren Nisa Çiçekçilik sahibi Recep Zorluaslan, Öğretmenler Günü haftasının her yıl hareketli geçtiğini söyleyerek bu yıl da benzer bir yoğunluk yaşandığını aktardı. “Özellikle karışık renkte hazırlanan buketler öne çıkıyor. Bunun yanında orkide ve teraryum tarzı ürünler de çok ilgi görüyor. Öğretmenlik yapan eşlerine çiçek almak isteyenler ise renkli güller ve daha farklı türlerde çiçekleri tercih ediyor” dedi.

FİYATLAR DEĞİŞMEDİ

Çiçek fiyatlarının bu yıl da geçen yıl ile aynı seviyede olduğunu belirten Zorluaslan, ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşları düşünerek fiyat artışına gitmediklerini söyledi. Çiçek fiyatlarının 500 TL’den başladığını ifade eden Zorluaslan, “Fiyatları yükseltmedik, çünkü insanlar zaten zorluk çekiyor. Çiçekten uzaklaşmasınlar istedik” dedi.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜRÜNLER

Hafta boyunca en çok satılan ürünlerin başında karışık buketler gelirken, farklı renklerde güller de talep görmeye devam ediyor. Özellikle masa ve ofis ortamına uygun orkide çeşitleri ile bakımı kolay teraryumlar, öğrencilerin ve velilerin öğretmenlere verdiği hediyelerde yerini aldı.