Ramazan ayının gelmesiyle birlikte televizyon ekranlarında yeniden izleyiciyle buluşan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, iftar ve sahur programlarında gelen soruları yanıtlamaya devam ediyor. ATV’de yayınlanan programda bir izleyicinin yönelttiği soru ise hem stüdyoda hem de sosyal medyada gündem oldu.
Programa katılan bir izleyici, vefat eden bir kişinin fotoğrafının filtrelenerek sosyal medyada paylaşılmasının günah olup olmadığını sordu. Sorunun ardından Hatipoğlu’nun verdiği cevap ve sosyal medyada yapılan yorumlar dikkat çekti.
SORU ŞAŞKINLIK YARATTI
Programa katılan Muhammed Gadab isimli genç izleyici, Nihat Hatipoğlu’na şu soruyu yöneltti:
“Vefat eden bir kişinin yüzünü filtreleyip sosyal medyada başkalarına beğendirmek vefat eden kişiye günah kazandırır mı?”
Stüdyoda kısa süreli şaşkınlık yaratan soruya Hatipoğlu cevap verdi.
HATİPOĞLU: “ÖLEN DEĞİL, PAYLAŞAN SORUMLU OLUR”
Soruyu yanıtlayan Nihat Hatipoğlu, vefat eden kişinin bu durumdan sorumlu tutulamayacağını ifade etti. Hatipoğlu, ölünün görüntülerini paylaşan kişinin günaha girebileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Öleni teşhir etmek, yayınlamak son derece büyük günahlardan biridir. Hatta gassalin cenazenin görüntüsünü anlatması da dinen haram kılınmıştır.”
Hatipoğlu, vefat eden kişilerin görüntülerinin sosyal medya üzerinden paylaşılmasının dinen doğru bir davranış olmadığını söyledi.
SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
Programda yöneltilen soru kısa sürede sosyal medyada da gündem oldu. Bazı kullanıcılar soruya tepki gösterirken, bazı izleyiciler de sorunun şaşırtıcı olduğunu dile getirdi.
Sosyal medyada yapılan yorumlar arasında “Allah Nihat Hoca’ya sabır versin” ifadeleri de yer aldı. Bazı kullanıcılar ise bu tür soruların özellikle dikkat çekmek amacıyla sorulduğunu savundu.
Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın