İnegöl’de Oylat yolu üzerinde bulunan 6 kırsal mahalleden 161 bayan, bir araya gelerek Oylat Boğazı Kadınları Kırsal Kalkınma Kooperatifini kurmuştu. İnegöl Kaymakamlığı ve Uludağ Üniversitesi ortaklığında İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası,  İnegöl Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Kulaca Köyü Kalkınma Kooperatifi ve İnegöl Fotoğraf Sanatçıları Derneği paydaşlığında, yüzde 72 BEBKA desteği ile hayata geçirilen projede; kooperatif üyesi 161 bayan el emekleri ile ürettikleri yüzde yüz doğal ürünlerin satışını gerçekleştirmeye başladı. Satışlar internet üzerinden www.oylatciftlik.com adresinden de yapılırken, kooperatifin Hilmiye Mahallesinde yapılacak olan kafe ile restaurant ve kooperatif merkezi inşaatının temeli de Şubat ayında atıldı.

PROJE TAMAMEN DEĞİŞİYOR

İnegöl ve Bursa protokolünün yoğun katılımıyla yapılan temel atma töreninden 1 buçuk ay sonra, projede değişiklik kararı alındı. Alınan bilgiye göre; binanın yapılacağı bölgenin kış aylarında yoğun kar yağışı altında olması nedeniyle Uludağ Üniversitesi öğretim üyelerinin hazırladığı tamamen ahşap bina projesinin uygulanmasının uygun olmayacağına karar verildi. Bunun üzerine projenin değiştirilmesi gündeme geldi. Yapılan incelemeler sonrası projenin en büyük paydaşlarından biri olan İnegöl Kaymakamlığı ahşap yerine betonarme bir bina inşa edilmesi için çalışmalara başladı. Daha önce kamuoyu ile paylaşılan projenin tamamen değişeceği ve bölge şartlarına uygun bir bina yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

REVİZYON GEREKTİ

Konuya ilişkin kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren İnegöl Kaymakamı Ali Akça da “O bölgede yağan kardan dolayı ileride bir çökme veya talihsiz bir olay yaşanmaması için projede revizyon gerekti. Projede İnegöl Kaymakamlığı zaten ana unsurdu. Biz de gerekli proje değişikliği için çalışmalara başladık” dedi.

DAHA ÖNCE DE ÇÖKMELER OLDU

Bölgede yoğun kış şartlarından dolayı bazı binalarda daha önce de göçmeler olduğuna dikkat çeken Kaymakam Akça “Bunlar paylaşılınca bu göçmelerin ileride yaşanmamasına yönelik bir proje değişikliği arzu ettik” diye konuştu.