Kahveciler Odası Başkanı Salih Pakoğlu’nun Ramazan Ayı içerisinde yapmış olduğu, İnegöl’de bulunan 4 caminin çay bahçesi olarak kullanıldığı, elektrik, su, doğalgaz gibi ihtiyaçlarını kendileri karşılamadıklarını ve haksız kazanç elde ettikleri açıklamalarının ardından söz konusu olan camilerden olan Sarı Camii Yaptırma Ve Yaşatma Derneğinden cevap geldi.
Mahmudiye Mahallesi Kasım Efendi Caddesi üzerinde bulunan Hürriyet Camii (Sarı)Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleri bu açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, gerekirse yargı yoluyla üstlerine atılan bu lekeyi temizleyeceklerini söylediler.
1996 yılından beri Hürriyet Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanlığını yapan Necmi Üşentier, Pakoğlu’nun neden böyle bir açıklama yaptığına bir anlam veremediklerini belirterek, bu ağır eleştirilerin altında kalmayacaklarını, 1996 yılından beri, kendi döneminde ödediği ve gelen tüm faturaların makbuzlarının ellerinde bulunduğunu söyledi. Gerekirse tüm faturaların ibrazını da yapacaklarını dile getiren Üşentier, bu tür suçlamaların her zaman karşısında olduklarını belirtti.

Pakoğlu, yaptığı açıklamalarında Kahveciler odası üyelerinden gelen şikâyetler doğrultusunda araştırma yaptıklarını ve bu araştırma neticesinde ilçemizde bulunan 4 caminin haksız kazanç elde ettiğini, cami çay ocaklarının çay bahçesi şeklinde kullanıldığı iddialarında bulunmuştu. Üşentier ise Pakoğlu’nun bu açıklamalarına karşılık olarak, “Ben 1996 yılından beri bu caminin dernek başkanlığını yapıyorum. Bu güne kadar ödediğimiz tüm faturalar ve makbuzları elimizde mevcut. Gerekirse kamuoyu önünde tüm faturaların ibrazını da yaparız. Bizim camimizde caminin de hocamızın da çay ocağının da tüm saatleri ayrıdır. Ne elektrik, ne su, ne de doğalgaz faturaları kesinlikle cami gelirlerinden karşılanmamaktadır” dedi. Haksız suçlamalarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Üşentier, sadece vergi levhası konusunda sıkıntıları olduğunu ancak onu da kısa süre içerisinde çözdüklerini ifade etti.
Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın