TBMM’DE YENİ YASAMA YILI YOĞUN GÜNDEMLE BAŞLIYOR
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni haftaya hem ekonomi hem de trafik düzenlemeleri açısından oldukçayoğun bir gündemlegiriyor.
Genel Kurulda bu haftaKarayolları Trafik Kanunuteklifigörüşülecek. AyrıcaMerkez Bankası BaşkanıFatih Karahan, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda önemli birenflasyon sunumuyapacak.
EHLİYETSİZ SÜRÜCÜYE 40 BİN TL, SAHTE PLAKAYA 140 BİN TL CEZA
Meclis gündemindekiKarayolları Trafik Kanunu teklifi, sürücüleri doğrudan ilgilendiren36 maddelikyeni düzenlemeler içeriyor.
Amaç,trafik güvenliğini artırmakvecaydırıcı cezalarla kural ihlallerini azaltmak.
Teklife göre:
Ehliyetsiz araç kullanma cezası:40 bin TL
Sahte plaka kullanma cezası:140 bin TL
Yeni yasa, trafik kazalarını önlemeyi, sahte belge ve plaka kullanımını ortadan kaldırmayı hedefliyor.
Uzmanlara göre, bu düzenleme yürürlüğe girerse,trafik denetimleri ve radar uygulamalarıda sıkılaştırılacak.
MERKEZ BANKASI BAŞKANI FATİH KARAHAN’DAN KRİTİK SUNUM
7 Ekim Salı günü,Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan,Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerini ekonomik gelişmeler hakkında bilgilendirecek.
Karahan’ın sunumunda şu başlıklar öne çıkacak:
Türkiye ekonomisinin genel görünümü
Küresel finansal gelişmelerin yansımaları
Enflasyonla mücadele stratejileri
Para politikası ve faiz kararları
Sunumun, yıl sonuenflasyon hedeflerivefaiz beklentilerineışık tutması bekleniyor.
KOMİSYON, GENÇLER VE KADINLARI DİNLİYOR
“Terörsüz Türkiye” vizyonuyla kurulanMilli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu,8 Ekim Çarşambagünü14. toplantısınıyapacak.
Bu toplantıdakadın ve gençlik platformlarıtemsilcileri dinlenecek; toplumsal barış, demokrasi ve milli birlik konuları ele alınacak.
GRUP TOPLANTILARINDA YOĞUN GÜNDEM
Salı ve Çarşamba günleri,siyasi parti genel başkanlarıMeclis kürsüsünde konuşarak ülke ve dünya gündemine dair mesajlarını verecek.
Yeni yasama dönemindeekonomi, güvenlik, adalet ve sosyal politikakonularının öne çıkması bekleniyor.
Bu hafta Meclis’te hemtrafik cezalarıyla ilgili yasal düzenlemehem deekonomik beklentileri şekillendirecek sunumlargündemde olacak.
Yeni yasa tasarısı kabul edilirse,ehliyetsiz sürücülere 40 bin TL,sahte plaka kullananlara ise 140 bin TLceza uygulanacak.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın