Trafodan dumanlar çıkması üzerine olay yerine gelen TEDAŞ ekipleri, trafoda başlayan yangını ellerinde bulunan yangın tüpleriyle söndürdüler. Aşırı yüklenmeden dolayı yangın çıktığı bildirilen elektrik trafosunun içerisindeki yanan parçaların değiştirilmesi için bölgenin elektriği kesildi.

Elektriğin kesilmesiyle başta Nuri Doğrul caddesi üzerinde bulunan işyerleri olmak üzere bir çok ev ve işyeri elektriksiz kıldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren tamirat çalışmaları sonrası saat 14.00 sıralarında bölgeye tekrar elektrik verildi.

TEDAŞ çalışanları, havaların soğuk olmasıyla beraber özellikle işyerlerinde elektrikli ısıtıcıların fazlaca kullanılması nedeniyle akım yükünün arttığını,  artan akım yükünün bölgeyi besleyen trafoyu zorladığını ve yangının da  bu sebepten dolayı  çıktığı ihtimali üzerinde durduklarını belirtiler.

Yıldırım Gazetesi