ÜNLÜLERİN TEST SONUÇLARI ŞAŞIRTTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülenuyuşturucu soruşturmasındayeni detaylar ortaya çıktı.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerincekan ve saç örnekleri alınan ünlü isimlerintest sonuçları açıklandı.
Dilan Polat,Derin Talu, Deren Talu, Berrak Tüzünataç, Birce Akalay,Kubilay Aka, Metin Akdülger ve Kaan Yıldırım’ıntestlerindeuyuşturucu madde tespit edildi.
Özellikle Dilan Polat’ın üç ay önce yapılan testinin negatif, son testinin ise pozitif çıkması dikkat çekti.
“TEST SONUÇLARINA İNANMIYORUZ”
Bazı isimler, çıkan sonuçlara tepki gösterdi.
Birce Akalay,Deren TaluveDerin Talu, test sonuçlarına inanmadıklarını belirterek kendi imkanlarıylayeniden test yaptıracaklarınıaçıkladı.
Ünlü isimlerin avukatları ise sürecin henüz kesinleşmediğini ve savcılığın nihai rapor beklediğini ifade etti.
OLASI TİCARET SUÇU CEZAYI AĞIRLAŞTIRABİLİR
Sabah Gazetesi’ndenDeniz Yusufoğlu’nunhaberine göre; Savcılık, test sonuçlarının ardından olası“uyuşturucu temini, bulundurma veya başkalarına kullandırma”bağlantısını araştırıyor.
Eğer bu yönde deliller ortaya çıkarsa suç maddesi“uyuşturucu ticareti”kapsamına alınacak ve10 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıistenebilecek.
5 YIL DENETİM, 6 AYDA BİR TEST
Mevcut durumdaTCK 191kapsamında, uyuşturucu kullandığı tespit edilen kişiler hakkında“kamu davasının açılmasının ertelenmesi”kararı verilebilir.
Bu durumda şüpheliler5 yıl boyunca denetim altında tutulacak.
Denetim süresinde:
Kişiler düzenli olarak tedavi programına alınacak.
6 ayda bir uyuşturucu testiyaptırmak zorunda kalacak.
Denetim serbestlik hükümleri uygulanacak.
Ancak bu süre içinde yeniden uyuşturucu kullanan veya tedaviye katılmayan kişiler hakkındakamu davası açılacak.
DAVA AÇILIRSA 2 YILDAN 5 YILA KADAR HAPİS
Denetim süresinde yükümlülüklerini ihlal eden kişiler için savcılık,“Uyuşturucu madde kullanmak”suçundan2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyleiddianame hazırlayabilecek.
Mahkemeler, dava sürecinde yenidentedaviye yönlendirmekararı da verebilecek.
SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR
Savcılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, jandarma ekipleriiletişim trafiği ve sosyal çevre analizleriüzerinden uyuşturucu temini veya paylaşım ağı olup olmadığını araştırıyor.
Soruşturmanın kapsamı genişletilirken, bazı ünlü isimlerinifade için yeniden çağrılabileceğiöğrenildi.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın