Orduda 3 gün önce binlerce çiftçi, kuraklık nedeniyle fındık başta olmak üzere birçok ürününün zarar görmesi üzerine yağmur duası yapmıştı.

Perşembe ilçesine bağlı Yeniöz köyünde gerçekleşen yağmur duası, ilçe müftüsü Cemal Uzunun kuran-ı kerim okumasıyla başlamış daha sonra vatandaşlar tarafından iki rekat namaz kılınmıştı.

Orduda vatandaşlar ellerini aşağı doğru tutarak yağmur duası etmişti.

Trafik felç
Yağmur duasına hem bayanlar hem de erkekler katılarak ilgi göstermişti.
Dün ise Orduda 30 dakika süren şiddetli yağmur hayatı felç etti. Organize Sanayi Bölgesini su basarken, Ordu-Giresun karayolunda da yer yer gölleşmeler nedeniyle trafikte aksamalar meydana geldi. Bazı araçlar su nedeniyle yolda kalırken, tıkanan rögar kapakları Ordu-Giresun karayolunun bir kısmını da göle çevirdi.
Uşakta da yarım saat aralıksız yağan sağanak hayatı zorlaştırdı.  Yağmur yüzünden Uşak-İzmir Karayolunun bazı kesimlerinde ulaşımda aksama oldu.