İnegöllü Doçent Ödülünü Cumhurbaşkanından Aldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöllü Doçent Ödülünü Cumhurbaşkanından Aldı
28 Ara 2018 / Cum 10:58
/ 23.747 Kez Okundu
| |

İnegöllü Doçent Doktor Duygu Sağ Wingender Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

2018 TÜBA Uluslararası Akademi, GEBİP ve TESEP Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen törenle sahiplerine verildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri Töreni”ne; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, milletvekilleri, YÖK üyeleri, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, TÜBİTAK başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBA üyeleri, üniversite rektörleri, diğer protokol mensupları ile akademisyenler, ödül sahiplerinin yakınları ve davetliler katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ve TÜBA Başkanı Acar’ın konuşmalarının ardından 2018 TÜBA Ödülleri sahiplerine tevdi edildi. TÜBA 2018 Uluslararası Akademi, GEBİP ve TESEP Ödül sahipleri ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldılar.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tören’de yaptığı konuşmada, “Günümüz dünyasında gerçek anlamda bağımsızlığın ilk şartı teknolojiyi tasarlayan, geliştiren, üreten ve ihraç eden ülke konumuna ulaşmaktır. Ülkemizin millî teknoloji hamlesinin başarıya ulaşması, teknoloji üreten bir toplum hâline dönüşmemizle mümkündür” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Doç. Doktor  Duygu Sağ Wingender , Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü'ne değer görüldü.

İnegöllü Doçent Doktor Duygu Sağ daha önce, L’oreal Unesco 2018 Uluslararası Yükselen Bilim Kadını ödülünü almıştı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.