İnegöl Mesudiye Mahallesi 1. Fesleğen Sokak’ta yapılan trafik denetimi, ciddi güvenlik ihlallerini ortaya çıkardı. Park halindeki bir tırda gerçekleştirilen kontroller sırasında çeşitli usulsüzlükler tespit edilirken, olay yerinde kısa süreli gerginlik yaşandı. Denetim sonrası sürücüye yüksek miktarda idari para cezası uygulanması, mahallede dikkat çekti.

Olay saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre polis ekipleri, park halindeki tır üzerinde inceleme yaptı. Denetim sırasında araçta birden fazla teknik ve yasal eksiklik bulundu.

SAHTE PLAKA VE TAKOGRAF TESPİTİ

Yapılan kontrollerde tır dorsesinde sahte plaka bulunduğu belirlendi. Ayrıca aracın takograf sisteminin arızalı ve yetersiz olduğu tespit edildi. Bu durumun hem yasal hem de trafik güvenliği açısından risk oluşturduğu bildirildi.

POLİSLERLE TARTIŞMA YAŞANDI

Denetim sırasında sürücü ile polis ekipleri arasında tartışma yaşandı. Olay yerine çok sayıda takviye ekip sevk edildi.

FREN LAMBALARI VE LASTİKLERDE SORUN

Ekiplerin incelemelerinde fren lambalarının çalışmadığı, dorse lastiklerinin aşırı yıpranmış olduğu ve bazı lastiklerin parçalanmış halde bulunduğu kaydedildi. Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren bu eksiklikler tutanak altına alındı.

Tespit edilen kusurlar nedeniyle sürücüye toplam 100 bin lira idari para cezası uygulandı.

TIR TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Yaşanan tartışmanın ardından sürücü, ifadesi alınmak üzere İnegöl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Kusurlu bulunan tır ise trafikten men edilerek çekici yardımıyla otoparka çekildi.

Olayla ilgili polis ekiplerinin inceleme başlattığı öğrenildi.

İnegöl'de sıcak dakikalar! Ekipler bölgeye sevk edildi
İnegöl'de sıcak dakikalar! Ekipler bölgeye sevk edildi
İnegöl'de sıcak dakikalar! Ekipler bölgeye sevk edildi