Bursa’nın İnegöl ilçesinde akşam saatlerinde Orhaniye Mahallesi Osmanbey Caddesi’nde meydana gelen çökme, bölgede kısa süreli paniğe neden oldu. Henüz belirlenemeyen bir nedenle yaşanan çökme sonrası yolda büyük bir boşluk oluşurken, çevredeki vatandaşlar durumu hemen ekiplere bildirdi.

Olay ihbarının ardından bölgeye hızla İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Caddeye ulaşan polis ekipleri, olası bir tehlikeye karşı yolu hem araç hem de yaya trafiğine tamamen kapatarak güvenlik şeridi çekti. Ekipler, vatandaşların çökmenin yaşandığı alana yaklaşmaması için sık sık uyarılarda bulundu.

ÇÖKME SONRASI CADDENİN BİR BÖLÜMÜ KAPATILDI

Osmanbey Caddesi’nin bir kısmında yaşanan çökme, özellikle akşam trafiğinin yoğun olduğu bir saatte gerçekleştiği için dikkat çekti. Çevrede bulunan bazı esnaf ve vatandaşlar, çökmenin sesiyle dışarı çıktıklarını ve bir anda yolun çöktüğünü fark ettiklerini ifade etti.

Polis ekipleri güvenlik tedbirlerini artırırken, trafik akışı alternatif güzergâhlara yönlendirildi. Caddenin kapatılması nedeniyle bölgede kısa süreli trafik yoğunluğu yaşandı.

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

Çökmenin ardından olay yerine Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı teknik ekipler de intikal etti. Ekipler, çökme yaşanan bölgede detaylı inceleme gerçekleştirerek hem altyapıyı hem de çökme derinliğini kontrol etti.