UEFA'DAN GALATASARAY'A CEZA HAMLESİ Mİ GELİYOR?

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 3. haftasında oynanan Galatasaray – Bodo/Glimt maçı sonrası sarı-kırmızılı kulüp hakkında şok bir iddia ortaya atıldı.
Avrupa basınında yer alan haberlere göre UEFA, Galatasaray taraftarlarının “Soykırımı durdurun” yazılı koreografisi nedeniyle kulüp hakkında disiplin soruşturması başlatmaya hazırlanıyor.

“SOYKIRIMI DURDURUN” KOREOGRAFİSİ AVRUPA’DA GÜNDEM OLDU

Galatasaray taraftarı, Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için maç öncesinde tribünlerde büyük bir koreografi sergiledi.
Koreografide “Soykırımı durdurun” yazılı dev bir pankart yer aldı. Ancak İngiliz basını, UEFA’nın bu mesajı “siyasi içerikli” olarak değerlendirdiğini ve Disiplin Yönetmeliği’ne göre ceza sürecini başlatabileceğini yazdı.

Sport Bible’ın haberine göre UEFA, kulüpleri taraftarlarının siyasi, ideolojik veya dini nitelikteki mesajlarından sorumlu tutan 16(2)(e) maddesine atıfta bulundu. Bu maddeye göre pankart, tezahürat veya görsel içerikli her türlü “kışkırtıcı mesaj” cezaya neden olabiliyor.

GEÇMİŞTE CELTIC DE CEZA ALMIŞTI

UEFA daha önce 2023 yılında Celtic – Atletico Madrid maçında benzer bir duruma imza atmıştı.
İskoç taraftarların Filistin bayrakları açması ve “Yalnız yürümeyeceksin” tezahüratları nedeniyle UEFA, Celtic kulübüne para cezası uygulamıştı.
Aynı yaptırımların — para cezası, tribün kapatma veya stat kapatma — Galatasaray için de gündeme gelebileceği öne sürülüyor.

GALATASARAY CEPHESİNDE BEKLEYİŞ

Henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Galatasaray yönetiminin UEFA’dan gelecek bildirimi beklediği öğrenildi.
Sarı-kırmızılı taraftarlar ise sosyal medyada “Filistin için sessiz kalmayacağız” mesajlarıyla destek kampanyaları başlattı.
UEFA’nın nihai kararını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

UEFA’NIN KARARI MERAKLA BEKLENİYOR

Galatasaray’ın “Soykırımı durdurun” koreografisi futbol dünyasında büyük yankı uyandırdı.
UEFA’nın bu mesajı “insani tepki” mi yoksa “siyasi içerik” olarak mı değerlendireceği, cezanın yönünü belirleyecek.
Sarı-kırmızılı kulüp olası yaptırımlara karşı savunmasını hazırlarken, taraftarlar kulüplerine destek vermeye devam ediyor.