İnegölspor tribünlerinde taşlar yerinden oynadı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegölspor tribünlerinde taşlar yerinden oynadı
30 Kas 2015 / Pzt 18:29
/ 5.324 Kez Okundu
| |

İnegölspor taraftar gruplarından olan ve protokol tribününün sağ tarafında bulunan Hooligans Crew isimli taraftar grubu yayınladığı açıklamayla taraftarlar arasında taşları yerinden oynattı.

Bundan sonraki haftalarda Maraton Tribününde yer alacaklarını söyleyen Hooligans Crew grup lideri Bedirhan Alat, İnegölspor’un taraftar liderlerinden olan Rıdvan Beriş’e pankart konusunda kendilerine destek vermediği için sitem ederek ayrılık kararından bu olayın etkili olduğunu söyledi.

PANKART NAMUSTUR

İşte Bedirhan Alat’ın sosyal medya hesabından yayınladığı o mesaj; “ Hooligans Crew grubu "Maraton Tribün"de artık yer alacaktır. Bir takım insanların kişisel meseleleri dostluğun, tribünlerimizin iyice önüne geçmeye başladı. İnsanlar bu zamana kadar İrriducibili'de bulunmamızın hatırına, yıllardır süre gelen ağabey-kardeşlik sebebiyle sorun arz eden meseleleri hep rafa kaldırdılar. Her görüştüğümüz ortamda bizler aracı bir köprü olarak her iki tarafı da sakinleştiren grup olduk. Ama gördük ki savunduğumuz desteği hiç esirgemediğimiz birileri stadyumdan el emeği pankartlarımızın söküldüğünü bildirdiğimiz de "önemli değil pankart işleri" diye cevap verdiler. Bilinmelidir ki pankart işi namus işidir. Pankart inmez, pankart için gerekirse savaşılır. Bizler büyük dediğimiz insanları arayıp kendi pankartımızın akıbetini hesap sorarcasına iletirken, birileri buna cesaret bile etmedi.

BİZE KARŞI DENİLENLERİN SAMİMİYETİYLE KARŞILAŞTIK

İnegöl Efsane Maraton grubunun önde gelen isimleri başta tribün lideri "Tevfik Taşkın" olmak üzere sezon başından beri bizleri içerde ve dışarıda her zaman aralarında görmek istediklerini söylerken biz yanında olduklarımıza sırtımızı dönmemeyi uygun gördük. Ama böylesine önemli bir meselede amigo, ağabey dediklerimiz pankartlarımıza önemsiz derken diğer bir grup liderleri bizleri arayıp hem dijital hem de bez boya konusunda istediğimiz her desteği vereceklerini söylediler. Ortada gergin bir gelişme vardı. Sebebini söylemek istemeyiz kimsenin rezil olmasına gerek yok. Bir taraf kimseye yazık olmasın, İnegöl insanı birbirine düşmanlık etmesin, tribünlerde kopukluk yerine bütünlük oluşturulsun derken, diğer taraf yanında bulunan genç çocuklara hiçbir konudan bahsetmeden herkesi bir karışıklığın içine sokmaya kalkıştı. Bizim grubumuzun her bir üyesinin ve bizim gözümüzde İnegölspor uğruna emek harcayan herkesin saçının teli dahi önemlidir. Biz böyle bir saçma gelişmenin ortasında kalmayacağız. "Bizi seven yanımızda kalsın gitmesin" derken kendileri o stadyuma gelmeyenlerden olmayacağız. Biz ise elimizde meşaleler, boynumuzda kendi atkılarımız ve attığımız ses bombalarıyla o stadyuma geldiğimiz de hesapta bize karşı denilen insanların samimiyetleriyle karşılaştık.

SİZ YOKKEN BİZ VARDIK

Buradan açık açık Rıdvan Beriş ağabeyimize söylüyoruz. Kişisel yerin her zaman kıymetlidir. Bilirsin ki 1 kuruş almadan çıkarsız sebepsiz en kötü günde bile yanında olduk. Senin ve yanında olanların bize sattı kelimesini kullanacak kadar "şerefsiz" olduğunuzu düşünmüyoruz. Bunu diyecek adam karşımıza gelip söyleyecek zaten. Kulağımıza gelen dedikodulara inanmadan her zamanki ağabey-kardeş ilişkimizi bozmamayı düşünüyoruz. Ama bilinmelidir siz bile İrriducibili'nin içinde yokken bizler ordaydık. Ben senin verdiğin emekleri bize olan samimi günlerimizi hep en tepede tutuyor ve her zaman seni değerli görüyoruz. Yine görüşecek, dertleşecek özel konularda yardımlaşacağız. 

Ama dünkü maçta pankart asmaya gelemeyecek kadar korkak olanların aksine biz pankartımızı asmaya gittiğimiz de bizim pankartımızı tribünün ortasına astırarak bize olan samimiyetlerini ve sevgilerini belli edenlere asla sırtımızı dönemeyiz. Sizlerin aksine bizler oradaki yüzlerce tribün emekçisiyle dostluğu olan tek ortak düşüncemiz "İnegölspor" adı altında bütünleşen insanlarız. 

İrriducibili grubu, İrriducibili ismi her zaman Rossi Fatih'in lideri olduğu, Şifo Mehmet'in yarattığı, Süleymaniye mahallesinin simgesi olarak akıllarımızda yer alacaktır. Her daim bizim için bir başlangıç, bir hatıra, bir gerçeklik olarak kalacaktır. Herkesin olduğu kadar, belki de herkesten fazla o grubu ayakta tutmak için verdiğimiz emekler unutulmayacaktır. Bugün İnegölspor'un çıkarları ve İnegölspor'a tribün işini en iyi yapanların yanına geçiyoruz. Köstek olmaktan, kavgalardan, gürültülerden sıkılmış artık yepyeni ve bütünleşen bir zihniyetle yeni yerimize geçiş yapıyoruz. Belki geçmişte 200, belki bugün 40 kişi ama yine pankart, bayrak, atkı, polar gibi tüm çabamızı artık burada sarf edeceğiz.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.